Особливості кухні-студії, які роблять її найпопулярнішим плануванням

Ідея поєднання кухні з вітальнею належить німецькому архітектору ХХ століття Людвігу Ван дер Рое. Вона виявилася настільки зручною, що стала популярною не лише за маленької площі приміщення. Зараз ми часто обираємо проект кухні з об’єднанням вітальні, не сумніваючись у його перевагах.

Кухня-студія виглядає по-різному в залежності від розмірів приміщення та його особливостей. У будівлях 50-80 років іноді розділяюча стіна – несуча, тому повністю прибирати її не можна, і в цьому випадку між кімнатами можуть залишатися колони. А багато сучасних забудовників, побачивши тенденцію до розширення житлового простору, в новобудовах відразу пропонують одну велику кімнату, в якій господарі на власний розсуд у бажаному місці вибудовуватимуть міжкімнатні перегородки.

Особенности кухни-студии, которые делают её самой популярной планировкой, Кухни Краматорска, kitchen.in.net

То в чому ж секрет такої популярності кухні-студії?

  1. Спільне проведення часу

Загальна кімната дозволяє сім’ї бути разом більше часу. Приготування обіду, перегляд фільму, спілкування з друзями – все можна поєднати в одному місці одночасно.

  1. Збільшення вільного простору

Менше зайвих конструкцій – більше вільного місця для життя. До дизайну кухні такі самі вимоги. Продуманість деталей та лаконічність зараз особливо актуальні.

  1. Полегшення процесу сервірування столу

Накрити на стіл стає легше, коли не заважає стіна. Тепер можна поставити великий обідній стіл у вітальню і не міститись за маленьким кухонним.

Особенности кухни-студии, которые делают её самой популярной планировкой, Кухни Краматорска, kitchen.in.net

Варіанти зонування

Велика об’єднана кімната має бути правильно організована та розділена на функціональні зони, інакше замість полегшення життя вийде його ускладнення через порушення правил ергономіки. Для візуального поділу зони приготування їжі, їдальні, зони відпочинку використовують:

  • Обідній стіл – «серце» кімнати, особливо у великій родині. Його положення саме собою означає центральну частину приміщення, цим самим відокремлюючи інші зони;
  • Барна стійка – зручна для перекусів, чаювання між основними прийомами їжі, для яких більш пристосована столова група;
  • Острів – актуальний при площі понад 15 м.кв. На ньому розміщують мийку, варильну поверхню, або залишають без техніки як робочу поверхню та стіл;
  • Розсувні двері – відокремлять вітальню від виду та шуму робочих процесів на кухні. Якщо гості розмістилися на дивані до ранку, міжкімнатні перегородки допоможуть забезпечити комфорт їх перебування;
  • Великий акваріум – цікавий варіант декору, зробить ваш інтер’єр унікальним.

Розділяється об’єднана кімната також і неконструктивно: наприклад, індивідуальним освітленням кожної області, розміщенням кімнатних рослин.

Особенности кухни-студии, которые делают её самой популярной планировкой, Кухни Краматорска, kitchen.in.net

Особливості меблів для кухні-студії

Якою має бути кухня від виробника, щоб вона гармонійно вписалася у студію? Головне – правильне індивідуальне планування, за розробкою якого краще звернутися до дизайнерів-фахівців. Але є й загальні моменти, які треба врахувати:

  • Меблі повинні створювати симетрію від центру. Наприклад, основна частина кухні – варильна поверхня, витяжка, а від них в обидва боки симетричні шухляди та секції. В кухні-студії дуже важливо правильно розмістити меблі, адже вони постійно на виду;
  • Потужна витяжка. У спільній розширеній кімнаті запахи від приготування їжі будуть недоречними. Розрахуємо мінімальну необхідну потужність витяжки: площу кухні множимо на висоту стелі та множимо на 12;
  • Організаційний момент. Використовуйте системи внутрішнього зберігання дрібного кухонного приладдя, щоб зовні кухня завжди виглядала охайно;
  • Меблі кухні та вітальні треба розділяти кольором? Сучасні тенденції рекомендують один стиль і кольорову гаму на кухні-вітальні. Спрямованість на спрощення, світлі тони, прості форми.
Особенности кухни-студии, которые делают её самой популярной планировкой, Кухни Краматорска, kitchen.in.net

Без дизайнера не обійтись? До кухні-студії особливі вимоги. Ви будете часто знаходитися в цьому просторі, користуватися меблями, готувати, проводити час із сім’єю, зустрічати гостей. Тому краще підійти до питання індивідуально.

Вимірювання приміщення, проект кухні, виготовлення, встановлення – єдиний процес, який будується на ваших побажаннях, реалізованих нашими фахівцями. Багаторічний досвід дизайнерів та європейська якість виробництва відіграють вирішальну роль у нашій роботі. Ми створюємо зручний та стильний простір, в якому вам подобається жити.

Dream Kitchen Creators

т. +380505642992

Зворотний дзвінок

Ми передзвонимо у зручний для вас час.